Hvorfor et Koenig Spil?


Under opbygning

Hvorfor vælge et mekanisk Koenig Spil frem for et elektrisk eller et hydraulisk.

Dette kan og er der blevet skrevet meget om. Og som med alt muligt andet er der fordele og ulemper ved alle typer spil

 Få svaret her:

 

Elektrisk spil?

Umiddelbart er det nemmere og billigere at montere et af de mange elektriske spil, der er i handlen.

Ulempen og prisen i forhold til elektriske spil opvejes til fulde af de fordele der er ved et mekanisk spil.

Først og fremmest; Hastigheden. Et mekanisk spil trækker ind med en langt størrer fart, end et elektrisk, hvilket ofte er både mere belejligt og undertiden afgørende i konkurrencer mv. Dertil kommer at hvis man er seriøs bruger af spil, enten i forbindelse med 4x4 sport, ekspiditioner eller ved professionelt brug, vil man ofte være afhængig af et kraftigt og pålideligt spil. Vælger man et el-spil vil belastningen på bilens elssystem være betragteligt. Ofte er man nødt til at montere dobbelte og meget dyre akkumulatorer med split-relæ. Dette kan meget let blive en dyr investering og udjævner hurtigt prisforskellen på et mekanisk og et hæderligt elektrisk spil. Dertil kommer at akkumolatorene kun har en hvis levetid og skal som alle bilbatterier udskiftes jævnligt. Udover belastningen på bilens elesystem er det heller ikke udsædvanligt at især billige el-spil brænder sammen ved for stor belastning. Som oftes vil et el-spil kun kunne bruges i få minutter af gangen, dels for at udgå overbelastning og overophedning og dels for at undgå afladning af batteriet/akkumolatoren.
Et mekanisk spil belaster ikke bilens elssystem, ej heller sin egen motor, da den bliver trukket af bilens gearkasse, der er dimensioneret til en vis belastning.

 

Hydraulisk spil?

Så er der hydrauliske spil. Disse er mere hårdføre end elektriske spil, og ofte anvendt af professionelle brugere. Disse spil er umiddelbart dyrere end elektriske, og de er afhængige af en dyr og kompliceret installation af hydraulik-anlæg. Mange hydrauliske spil bruger bilens oliepumpe til servo-styring som kraftkilde til at danne olietryk. Lækage på et sådan system, vil gå ud over bilens styreegenskaber.

Et mekanisk spil, er langt mere enkelt end et hydraulisk spil, og derfor nemmere og billigere at vedligholde, ligesom der heller ikke er hydraulik-olie, der løber varm, og foringer spillets trækkraft. Dertil kommer at et P.T.O. monteret træk på bilens gearkasse, gør at man kan bruge forskellige gear til i forskellige sitiuationer. Der er dem der mener at et mekanisk spil ikke kan firre ud. Det er ikke sandt, man bruger blot bilens bak-gear.

 

Konklusion!

Så hvis du ønsker dig et 100% pålideligt og hårdført spil, til krævende opgaver, så er et mekanisk spil et godt valg. Vælger du et Koenig-spil så vælger du det spil, der i årtier har sat standarten for mekaniske spil. De er specielt udviklede til Jeep og Land Rover, og har bevist sit værd, på talrige overland-ekspiditioner, og i dagligt brug blandt 4x4 entusiaster og professionelle off-roaders, verden over.

 

 

 

 Koenig Spil leveres som:

Mekanisk, som drives via PTO, med trækkraft fra 8.000 pund (08M) til 30.000 pund (30M).
08M fås med 3 forskellige rulle/snekke gearinger 36:1, 18:1 og 9:1 som giver spilhastigheder på over 30m pr min ved fuld belastning.
Øvrige 12M, 15M og 30M fås med en 32:1 gearing som giver spilhastigheder på op til 10m pr min ved fuld belast-ning.

Hydraulisk, med en trækkraft fra 8.000 pund (08H) til 30.000 pund (30H) og med samme hastigheder som for de mekaniske.

Elektrisk, med en trækkraft på op til 8.000 pund (08E) alt efter gearing.

Alle spillene er for så vidt identiske, det er kun "drivmidlet" der er forskelligt.

Reservedele lagerføres, også til ældre Koenig Spil.
For det "store" Koenig Spil. LR-591 og LR-592, som drives via krumtappen, kan alle reservedele desværre ikke leveres mere, eftersom det er udgået af produktionen for 30-35 år siden. Ring og hør.
For det "lille" Koenig Spil, LR-621, som drives vi et PTO, kan de fleste reservedeledele stadig leveres, eftersom spillet stadig er i produktion, om end der er sket små ændringer/forbedringer. Ring og hør.

Vi er i stand til at levere et enkelt spil, et komplet kit, eller foretage montering for dig.
Enten i en ARB Bullbar, custom made kofanger, som bagmonteret med enkelt eller dobbelt tromle, eller noget helt andet.
Ved et bagmonteret spil med både enkelt eller dobbelt tromle, er det muligt at trække såvel fremad som bagud samt nedfiring.
Et rulle/snekke Spil er ideelt til nedfiring, idet der ikke er nogen bremse der bliver defekt pga. varme eller overbelast-ning. Mulighederne er mange. Kontakt os for yderligere info,

Tilbehør. Vi leverer også tilbehør til spil, såsom rulleklyds, wire, kasteblokke, tovværk og sjækler mm.

 

 

 

Andre modeller

 

Mekaniske spil fra 8.000 pund til 30.000 pund

 

Reservedele / Parts

 

 

designet af webdesigner.dk